Miljö och hållbarhet

Vi har under hösten 2018 startat ett miljö och hållbarhetsarbete där vi försöker kartlägga och minimera vår påverkan på miljö och klimat. Här kan du läsa mer om vårt miljöarbete och om produkter som vi tycker är värda att lyfta fram lite extra.

Hållbarhet och miljö

Vi har under hösten 2018 startat ett miljö och hållbarhetsarbete där vi försöker kartlägga och minimera vår påverkan på miljö och klimat. Här kommer du att kunna läsa mer om vårt miljöarbete och reda nu om några produkter som vi tycker är värda att lyfta fram lite extra.

Närproducerade solskydd

Merparten av våra markisprofiler och komponenter produceras i Sverige och har därmed relativt korta transporter. Hög kvalitet och att markiserna tillverkas på beställning gör att vi får en resurseffektiv produkt med relativt låg miljöpåverkan. Vävarna till markiserna tillverkas i Central- och Sydeuropa i moderna fabriker med hög fokus på hållbarhet och minimal miljöpåverkan. Markiser ses som ett mer energieffektivt sätt att minska värmetillskott i byggnader än t.ex. en AC-anläggning vilket gör att bl.a. Naturskyddsföreningen förespråkar markiser framför komfortkyla. Hårdvara och textil till våra invändiga produkter kommer främst från Holland med tillverkning i Sverige och Danmark, så även där har vi relativt korta transporter. Värt att nämna är även att lamellerna i våra persienner tillverkas till 98% av återvunnen aluminium.

Våra miljöåtaganden och framtida miljömål i korthet

I dagsläget   upphandlas alla produkter och tjänster vi köper in med fokus på hållbarhet och miljö. Vi kör i största möjliga mån på förnybara drivmedel i våra bilar (el och biodiesel) Vi försöker ständigt att minimera användandet av plast och övrigt förpackningsmaterial hos oss och hos våra leverantörer. Självklart så källsorterar vi allt avfall och där det är möjligt återanvänder vi även material.

I framtiden skall vi se till att producera motsvarande mängd energi som vi förbrukar i verksamheten, antingen via egna solpaneler eller via andelar i t.ex. en vindkraftspark. Vi vill ha ett bredare sortiment med produkter tillverkade av förnybara råvaror. En stor del i det framtida hållbarhetsarbetet kommer även vara att få till förbättrade rutiner och möjligheter för service och underhåll. Vi jobbar även med att få fram ett beräkningsunderlag på våra produkter för att kunna klimatkompensera den del av vår verksamhet som trots allt belastar miljö och klimat.

”Vi tror på framtiden och vi vill vara en drivande kraft i branschen för ett mer hållbart arbetssätt”

 

”Vi tror på framtiden och vi vill vara en drivande kraft i branschen för ett mer hållbart arbetssätt”

Greenscreen Sea-Tex

Gardinväv tillverkad till 50% av återvunnen havsplast, finns för rullgardin hissgardin och gardinlängder.

Läs mer om Greenscreen Sea-Tex här

Dickson Replay

Markisväv tillverkad med upp upp till 30% återanvänd akrylfiber som annars skulle gå till spillo. Dessutom är merparten av alla Dicksons markisvävar miljöklassade enligt OEKO-TEX klass II (Artiklar nära huden underkläder, sängkläder, t-shirts, strumpor etc.)

Ladda ner produktblad för Dickson Replay här

Dickson Replay

Markisväv tillverkad med upp upp till 30% återanvänd akrylfiber som annars skulle gå till spillo. Dessutom är merparten av alla Dicksons markisvävar miljöklassade enligt OEKO-TEX klass II (Artiklar nära huden underkläder, sängkläder, t-shirts, strumpor etc.)

Ladda ner produktblad för Dickson Replay här

Luxaflex Duette Eternity

Duette-väven Eternity är tillverkad av 40% återvunnen polyester som man tagit tillvara på i produktionen.

Läs mer om våra Duettegardiner här

Luxaflex Duette Eternity

Duette-väven Eternity är tillverkad av 40% återvunnen polyester som man tagit tillvara på i produktionen. Läs mer om våra Duettegardiner här

Fyndhörnan

Här lägger vi upp felbeställda produkter demoex. och produkter med mindre skönhetsfel.

Se alla produkter i fyndhörnan här

Rekommendationer

Produkter vi erbjuder

Markiser

Mysig utomhuslounge eller ett behagligare inneklimat. Vi skräddarsyr markislösningar utifrån dina behov.

Se alla markiser

Gardiner

Skira, luftiga gardiner som elegant silar solens strålar, eller kraftiga vävar i dova färgställningar för stämning och mörkläggning.

Se alla Gardiner

Persienner

Prisvärd trotjänare med diskret design. Den klassiska persiennen finns i en mängd olika utföranden och varianter.

Se alla Persienner

Automatik

Automatiserade lösningar förlänger livslängden på solskydden, dessutom är det praktiskt och enkelt. Läs mer om automatik och Smarta Hem.

Så hjälper vi dig