Automatik

Utbudet av automatiker är stort. Nedan beskriver vi de vanligaste lösningarna och varför vi tycker de fungerar bra.

Sol & Vindautomatik

Den absolut vanligaste automatiken för markiser. Markiserna körs ut när det är soligt, och körs in när solen inte är framme eller när det blåser för mycket. Olika varianter med för och nackdelar finns och i slutändan landar valet i vad dom passar bäst från fall till fall. Efter samtal och rådgivning väljer vi tillsammans med kund ut den mest lämpade lösningen.

Kontakta oss

Skaksensor

Om man bara vill ha ett skydd som säkerställer att markiserna inte blåser sönder är skaksensorn ett bra alternativ. Skaksensorn monteras längst fram på markisen, känner av när markisen börjar gunga för mycket och kör då in markisen. Fungerar på alla typer av markiser men används oftast på terrassmarkiser. Observera att det inte är rekommenderat att använda skaksensor i samband med en solautomatik då det en solig och blåsig dag innebär att markiserna kommer köra in och ut hela tiden.

Kontakta oss

Automatik till invändiga produkter

Även invändiga produkter kan förses med automatik. Vanligast är en sol eller temperaturgivare som monteras på insidan av fönsterglaset. Gardinerna styrs av solljuset eller innetemperaturen. Det är också populärt att använda en Scenarioplayer. Med den kan man ställa olika scenarier, exempelvis “alla gardiner upp”, och med en knapptryckning köra upp alla gardiner.

Kontakta oss